За курса

Промишленият робот е мултифункционална машина с автоматично програмно управление, разполагаща с три или повече програмируеми оси. Те са познати на индустрията отпреди почти 60 години и оттогава се развиват и навлизат все повече в областите на съвременната промишленост, като гарантират качество, повторяемост и естетика. 

Този курс е въвеждащо обучение, в който промишлените роботи ще се разгледат като прототипиращи машини в дизайна, като се обърне специално внимание към продуктите на KUKA. В него участниците ще се запознаят с основния интерфейс на робота и неговите компоненти. Ще разработят софтуерна програма, която ще инсталират върху автоматизирана машина  и ще създадат нов продукт. 

Какви познания по темата са нужни, за да участвате в курса: Основни познания за работа с компютър.

С какво ще си тръгнете: Ще знаете кои са основните компоненти в индустриалните роботи. Ще се научите да стартирате, движите и импортирате програмен код. Ще може да създадете програма в Sprutcam и да я експортирате към робот.

Програма на курса

Величко Великов

Величко Великов работи в областта на дизайна на мебели и продукти, основател е на дизайнерската група “Черга”, съорганизатор на първото Биенале на българския дизайн през 2008г. и организатор на уъркшопа “Работилница”. Дизайнерът има собствено студио в Лондон, а негови проекти участват в едни от най-престижните изложения в Европа – Лондон, Париж, Милано, Кьолн, Ливърпул и др. Собственик на BGrobots.com - продажба, обучение и сервизиране на роботи KUKA за България и официален представител на Sprutcam.

09:00 часа
Цифрови роботите vs. конвенционалните CNC машини
Предимства и недостатъци. Системи за управление и програмиране на промишлени роботи.
10:00 часа
Кафе пауза
10:15 часа
Sprutcam Robots
Създаване на кинематичен модел на машината. Конфигуриране на конкретното работно място. 2D контур - основни положения. Работа с криви. Импорт на 3D модел в различни формати. Динамична връзка с външни програми.
11:30 часа
Практически задачи
Основни положения при работа със сложни модели - 3+2 или 5D програмиране. Създаване на програма за фрезоване.
12:30 часа
Обяд
Солени мини сандвичи, сладки хапки, вода.
13:30 часа
Упражнения в работно студио
Импортиране на софтуера в робота. Тестване на кода в реални условия.
17:00 часа
Приключване на семинара

Форма за регистрация

Цифрово прототипиране с промишлени роботи.

Цена на семинар 118,00 лв. Ранно записване до 24.05.2018 на цена от 96,00 лв.

За да се регистрирате за курса е необходимо да влезете в профила си.

Начало

09:00 часа

място

гр. Шумен


Цена

от 96 bgn

остават

12 места от 20

Партньори на академията