За курса

Интериорният дизайн е комплексна услуга включваща изкуство, бизнес и психология. Как се продава идея и какви са основните казуси с които се сблъсква всеки дизайнер са само част от темите, които ще бъдат разгледани в този курс.

Семинарът разисква основни принципи и казуси в практиката на интериорният дизайнер. Какво представлява интериорният проект, как се защитава пред клиент, трябва ли да се правят компромиси спрямо идеята, защо е необходима психология при създаването на един проект. Етапи на интериорният проект и връзката от етап проектиране с етап реализация.

 

Какви познания са необходими, за да участвате в курса: Да сте студенти последна година специалност инженерен дизайн или архитектура, или завършили студенти и практикуващи професията дизайнери.

 

С какво ще си тръгнете: Ще разберете как се презентира проект и къде е границата между проект и изпълнение. Ще се научите, как да правите професионални компромиси и какви последствия да очаквате от тях. Ще се запознаете с различни психологически похвати и начините да ги прилагате върху клиентите си.

 

 

Програма на курса

Силвия Харизанова

Силвия Харизанова е основател, главен дизайнер и управител на INTERIORO design studio. През 1995 г. завършва средното си образование в Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа” в гр. Трявна. През 2000 г. се дипломира като инженер дизайнер – магистър, специалност „Интериор и дизайн на мебели” в ЛТУ. През 2004 г. основава INTERIORO design studio. Има участия в редица конкурси, изложби и семинари, публикации на статии и интериори в специализирани издания. Награда Интериор на Годината за 2015. Провеждала е лекции в летен университет на АИДБ. Силвия Харизанова е автор на интериорно реалити.

09:00 часа
Презентиране на проекти
Детайлно разглеждане, през какви казуси и проблематики минава всеки проект.
10:30 часа
Кафе пауза
11:15 часа
Граница между проект и изпълнение
Защо са необходимо два етапа за интериорните проекти.
12:00 часа
Компромиси и последствията им
До каква степен трябва да се правят компромиси при осъществяването на проекта и кога на какъв етап.
12:30 часа
Обяд
Солени мини сандвичи, сладки хапки, вода.
13:30 часа
Психология
Видове клиенти. Психология в дизайна. Как да навлезеш в личния живот на клиентите. Реални ситуации с клиенти. Реални казуси за решаване.
14:45 часа
Кафе пауза
15:00 часа
Защитаване на авторската идея
Как и кога трябва да се защитава авторството на проекта.
17:00 часа
Приключване на семинара

Форма за регистрация

Как се продава услугата интериорен дизайн

Цена на семинара - 98,00 лв.

За да се регистрирате за курса е необходимо да влезете в профила си.

Начало

09:00 часа

място

София


Цена

от 98 bgn

остават

17 места от 25

Партньори на академията